Kultúra

Megvan, hogy mikor kerül mozikba a John Wick 3

Még nem is forog az akciófilm, de a stúdió már kitűzte a hivatalos premierdátumát.

A 2014-ben bemutatott John Wick és az idei folytatása: a februárban mozikba került John Wick: 2. felvonás sikere nyomán a gyártó Lionsgate már tavasszal zöld utat adott a filmszériát trilógiává bővítő harmadik felvonásnak, amelynek mostanra kitűzték a premierdátumát. Ennek értelmében

a John Wick 3 2019. május 17-én fog debütálni az amerikai mozikban.Magyarán még több, mint másfél évet várniuk kell a Keanu Reeves-rajongóknak a színész következő mestergyilkológépes kalandjára, ugyanakkor ha azt vesszük, hogy az alapfilm után 3 évvel érkezett a folytatás, akkor nem is olyan távoli a harmadik rész bemutatója.

Jóllehet a premierdátumot már kitűzték, jelenleg még csak az előkészületek alatt áll a produkció, melyet vagy az év vége felé, vagy 2018 elején kezdenek el forgatni. Az viszont már fix, hogy a harmadik részt is az elsőt társrendező, a másodikat pedig már egyedül levezénylő Chad Stahelski fogja dirigálni, és a megállíthatatlan bérgyilkost alakító Neo Reeves mellett Winstonként Ian McShane is visszatér a filmben.

A forgatókönyvet ismét az a Derek Kolstad írja, aki a karaktereket és az eddig két részt is kidolgozta.

Előzménysorozatot kapnak a John Wick filmek
Már a címe is megvan a szériának, amely a bérgyilkosok és maffiózók világában fog játszódni.

A John Wick: 2. felvonás idén kétszer olyan jól teljesített a mozikban, mint a 88,8 milliót termelő alapfilm és globálisan 171,5 milliót termelt, azaz a két produkció összbevétele 260,3 millió dollárra rúg, miközben a Lionsgate összesen 60 milliót költött a leforgatásukra. Ezért sem véletlen, hogy készül a harmadik film.

Forrás: Deadline, fejléckép: Lionsgate

Ajánlott videó

Olvasói sztorik