Kultúra

Forrong az internet népe, amiért fiúk helyett lányokkal készül az új Legyek ura

Alig jelentették be a produkciót, máris felrobbant a Twitter, amelyet elárasztottak a dühödt reakciók.

Tegnap számolt be arról a Deadline, hogy a Warner Bros. zöld utat adott A legyek ura (Lord of the Flies) formabontó feldolgozásának, amely fiúk helyett lányokkal gondolja újra William Golding 1954-es regényét.

Az eddigi információk szerit a filmötlettel a 2012-es Maisie tudja című drámát is közösen rendező Scott McGeheeDavid Siegel duó állt elő, akik utóbb le is szerződtek a Warnerrel a produkció kidolgozására.

Egy nagyon hű, kortárs adaptációját tervezzük a könyvnek, csakhogy az az ötletünk, hogy fiúk helyett lányokkal csináljuk meg.

– nyilatkozta Siegel, aki a társával együtt feltehetően arra azért nem számított, hogy hatalmas port fog kavarni a röhejes koncepciójuk, amely miatt tegnap óta ezrek támadják őket és a stúdiót a Twitteren.

Íme néhány a felháborodott posztok közül:

Roxane Gay: “Egy csupa-nő Legyek ura-feldolgozásnak semmi értelme, mert… A könyv cselekménye nem történne meg csupa nővel.”

Gavia Baker-Whitelaw: “A csupa-nő Legyek ura-remake ÚGY HANGZIK, VALAKI K*RVÁRA NEM ÉRTI A LEGYEK URA LÉNYEGÉT.”

Alt Fed Employee: “Ahelyett, hogy a fiú vadembereket lecserélnék lányokra a Legyek urában, mi lecserélhetjük a fiú vadembereket a Fehér Házban, hogy megnézzük, mi sül ki belőle?”

https://twitter.com/cmclymer/status/903075096063070208?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.theguardian.com%2Ffilm%2F2017%2Faug%2F31%2Flord-of-the-flies-remake-to-star-all-girl-cast

Charles Clymer: “Ma szó szerint egy csupa-férfi Legyek urában élünk, de hogyne, lássuk, két férfi szerző hogyan mutatja be, hogy nőkkel még rosszabb lenne.”

És végezetül az egyik legszellemesebb reakció:

Jessica Ellis: “Srácok, tudom hogy mind fel vagyunk háborodva a Legyek ura miatt, de ez segítene eladni az én csupa-ember Állatfarm adaptációmat.”

Felmerül a kérdés, hogy az általános felháborodás vajon eltántorítja-e filmes párost és a Warnert a produkció tető alá húzásától, vagy magasról tesznek az egészre és megcsinálják. Mindenesetre ha az utóbbi bizonyul a válasznak, akkor ez az abszurd Legyek ura-remake már a harmadik adaptációja lesz Golding klasszikusának, amelyből korábban 1963-ban és 1990-ben készítettek mozifilmet.

Forrás: The Guardian

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik