Kultúra

Leonardo DiCaprio játszhatja Leonardo da Vincit

Egyelőre csak pletykálják, de úgy néz ki, hogy két stúdió, a Paramount és a Universal licitál egymásra a Leonardo da Vinci-film jogaiért, írja a Deadline. A film Walter Isaacson könyve alapján készül. Isaacson korábban a Time szerkesztőjeként dolgozott, és neki köszönhetjük a Steve Jobs-könyvet, amiből Michael Fassbender főszereplésével film is készült. A National Geographic Albert Einsteinről szóló dokumentumfilm-sorozata, a Géniusz szintén Isaacson könyve alapján forgott.

Nem sokat tudni a készülő Leonardo da Vinci adaptációról, csak annyit, hogy az amerikai író a polihisztor jegyzetei alapján dolgozott, és a művészete és a tudomány közötti kapcoslatot kutatta. Da Vinci, az igazi reneszánsz ember, nem csak olyan világhírű festményeket és freskókat hagyott ránk, mint a Mona Lisa vagy Az utolsó vacsora de matematikai megfigyelései, a perspektíva tanulmányozása is fontos részét képezték az életművének.

Hogy a névrokonságon kívül mennyire hasonlít a színész da Vincire, azt egyelőre nehéz elképzelni.  Bár a szakáll A visszatérőben is megvolt.

Fotó: Culture Club/Getty Images

(Borítókép: Justin Sullivan/Getty Images)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik