Kultúra

Újra forgat az Oscar-díjas Holdfény rendezője

Barry Jenkins egy szerelemről és igazságtalanságról szóló regényt fog filmre adaptálni.

Októbertől forgatja új filmjét Barry Jenkins, a három Oscarral kitüntetett Holdfény rendezője.

Jenkins az Annapurna Pictures stúdió égisze alatt készíti következő filmjét, amely James Baldwin regényíró egyik művének adaptációja lesz.Jenkins elmondta: Baldwin 1974-ben megjelent If Beale Street Could Talk című regényéből készít játékfilmet, amely a ’70-es évek Harlemjében játszódik és a szerelemről, valamint igazságtalanságról szól.

A több rövidfilm után tehát hamarosan a harmadik mozifilmjét rendező Jenkins új alkotása már nem az első adaptációja lesz, miután a Holdfényt Tarell Alvin McCraney azonos című színműve alapján forgatta.

A Baldwin-hagyaték gondozói áldásukat adták az immár hivatalosan is bejelentett filmre. Jenkins szinte ugyanazzal a stábbal fog forgatni, amely a Holdfényen is dolgozott. A film producere ismét Adele Romanski lesz, és a gyártásban Brad Pitt produkciós cége: a Plan B is újra közreműködik majd.

Az Oscar-díjas rendező jelenleg az Amazon stúdió számára készít elő egy filmsorozatot Colson Whitehead 2017-ben Pulitzer-díjjal elismert The Underground Railroad című írása nyomán.

Forrás: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik