Kultúra

Brutális gyilkos után nyomoz Skarlát Boszorkány és Sólyomszem

Csakhogy ezúttal nem a Bosszúállókban, hanem a Sicario írójának borzongató új thrillerében. Trailer.

A méltán népszerű Sicario – A bérgyilkos sztoriját is jegyző Taylor Sheridan írta és rendezte a Wind River című akcióthrillert, amelynek (egyik) érdekessége, hogy a főszereplőket Elizabeth Olsen és Jeremy Renner alakítják, akik a Bosszúállók: Ultron korában és az Amerika Kapitány: Polgárháborúban már játszottak együtt. A Cannes-ban debütáló alkotáshoz most kijött a teljes előzetes, amely feszkós produkciót ígér.

A Hell or High Water (semmitmondó magyar címén A préri urai) forgatókönyvéért Arany Glóbuszra és Oscarra is jelölt Sheridan második rendezéseként készült Wind River egy indiánrezervátumban játszódik, ahol megerőszakolnak és meggyilkolnak egy fiatal indián lányt. A hideg és havas helyszínre érkező FBI ügynök (Olsen) kezdetben nehezen boldogul a nyomozással a távolságtartó helyiek között, mígnem aztán segítségül mellé szegődik egy megkeseredett vadász (Renner), aki évekkel azelőtt elvesztette a lányát.

Renner és Olsen mellett sem akármilyen színészek játszanak az alkotásban: Jon Bernthal, Martin Sensmeier, Julia Jones és az Oscarra is jelölt Graham Greene alakítja a fontosabb mellékszereplőket.

A Cannes-ban a második legfontosabb versenyszekciónak számító Un Certain Regard (Egy bizonyos nézőpont) nevű válogatásában esélyes Wind River augusztus 4-én fog debütálni az amerikai mozikban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik