Kultúra

10 last minute ajándék, amit karácsony reggelén sem késő beszerezni

December 24. reggelén döbbensz rá, hogy nem vettél valakinek ajándékot? Van néhány rapid tippünk.

Az örök klasszikus: az alkohol

Pontosan standard mivoltából fakadóan (meg amiatt, hogy a magyar annyi alkoholt iszik, mintha nem lenne holnap), a legtöbb honi háztartásban nagy eséllyel lapul a spájzban dugipia, felkészülve azokra az időkre, ha hirtelen alkoholtilalom lépne életbe csonka-Magyarországon – így ideális ajándékötlet a notórius ajándékvásárlás-halogatóknak. Azoknak még könnyebb a helyzete, akik házipálinkát vagy bort készítenek, mert ők még menők is a saját italukkal.

Fotó: Muchichka László / 24.hu
Fotó: Muchichka László / 24.hu

Az instant személytelenség: randomkönyv a polcról

Igazán fapados megoldás, de ha megóvtuk az állagát a legutóbb vásárolt, de megunt vagy félretett könyvünknek, remek módszer, hogy kreatív módon megszabaduljunk tőle: adjuk tovább. Arra ügyeljünk, hogy véletlenül se olyan könyvet ajándékozzunk tovább, ami korábbi karácsonyi üdvözletet rejt a borító másik oldalán.

books

Nélkülözhető eszközök, amiket fel lehet dobni egy kis kreativitással

Például egy vágódeszkát, amibe belekarcolunk egy családi receptet. Lehetőleg odafigyeléssel és precizitással, mert nincs mód javításra.

vagodeszka

Kajakóma: bejgli rulez

Süss bármit, ami gyorsan megvan: bejglit, mézeskalácsot, vagy rakj össze egy tiramisut.

bejgli (bejgli)

A nettó megúszás: gyermekrajz

Nagynénit, nagybácsit lekenyerezendő ildomos elővenni a gyerek bármelyik alkotását és ráfogni, hogy a képen a rokonok láthatók.

Válás (válás, gyerekrajz)

Majdnem handmade: rajzolt póló

Vintázs-rajongó haverodat lepd meg egy régi leharcolt ruhadaraboddal, tépdesd meg és/vagy rajzolj/írj rá, hogy az üzenetnek hála még személyesebb legyen. Fontos, hogy hasonló legyen a méretetek.

YouTube
YouTube

Az ügyes alibi: pénz

Ha van egy csomó aprópénzünk, rolnizzuk be és úgy adjuk oda az illetőnek. Ha a papírpénz mellet döntünk, origamival dobhatjuk fel.

money

A kibúvás csimborasszója: a bulibón

Zsótér Dániel kollégám takarékossági okokból már többször bevetette a bulibónt, amelynek új tulajdonosa beválthatta azt a későbbiekben bármely random közösségi programra (nyilván az ajándékozónál): normafai sétálgatásra, állatkerti látogatásra, mozizásra, miegyébre.

ticket-vector-2

Bármi, ami online: e-book, hangoskönyv, mozijegy, színházjegy, wellness-hétvége

Megúszós, de talán a leghasznosabb, ha last minute ajándékra van szükség. Nem kell attól tartani, hogy nem hozza ki időben a posta és a sorban állástól sem kell félni.

ebooks_2

Küldj képeslapot, de menőt

Nem tetszik semmi a felsoroltak közül? Akkor küldj neki személyre szabott Star Wars-os üzenetet, felfelé futó szöveggel. Elég baró.

sw

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik