Kultúra

Brutális tempóban termeli a pénzt az új Harry Potter-mozi

A Legendás állatok és megfigyelésüknek két hét sem kellett és máris átlépett egy bevételi álomhatárt.

Világszerte november 17-én, illetve 18-án debütált a mozikban a Legendás állatok és megfigyelésük című varázslós kalandfilm, amely a Harry Potter-filmek eseményei előtt játszódó új, abnormális sokrészes filmszéria első felvonása. A Potter-könyvek és filmadaptációik gigantikus rajongótáborának, továbbá az új produkció alaposan felépített reklámkampánynak köszönhetően hatalmas várakozás előzte meg a filmet, amely ennek megfelelően a bemutatása óta hasít a mozipénztáraknál.

Az Egyesült Államokban ugyan már leszorult a bevételi lista éléről, de más országokban, így pl. hazánkban jelenleg is bőszen trónol és gyűjti a pénzt, melynek következtében

a film globális összbevétele tegnap átlépte az 500 millió dolláros határt. Ehhez alig 13 napra volt szüksége, amely a valaha volt második legjobb teljesítmény a Star Wars: Az ébredő Erő tavaly felállított, 10 napos rekordja után.A tekintélyparancsoló összeget az USA-ban gyűjtött 161 millió dollárja mellé a mindenhol másutt termelt 344 millióval érte el a Legendás állatok és megfigyelésük (előzetes itt).

A négy Harry Potter-filmet is direktorként jegyző David Yates rendezésében és az amúgy alig 80 oldalas könyvecskéjéből J.K. Rowling által kidolgozott forgatókönyvből készült alkotás 1926-ban játszódik, és a 2015-ben Arany Glóbusszal, illetve Oscar-díjjal is kitüntetett Eddie Redmayne alakítja benne a Göthe Salmander nevű főszereplőt, aki egy mágikus teremtményeket kutató magizoológus. A bonyodalmak ott kezdődnek a történetben, amikor Salmander New Yorkba érkezvén “elveszít” néhányat a vele utazó különös lényekből, amellyel veszélybe sodorja mind a varázslók, mind a muglik világát.

Forrás: Box Office Mojo, Deadline

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik