Kultúra

Csíped a bakelitlemezeket? Most a tiéd lehet Dennis Hopper teljes gyűjteménye!

Nem vicc: a néhai színész exkluzív kollekcióját egy webáruházban lehet megvásárolni.

2010 májusában távozott az élők sorából a kiváló Dennis Hopper, aki mindig is nagy lemezgyűjtő hírében állt. A több, mint hatvanéves karrierje során egy Golden Globe-ra és két Oscarra jelölt színész birtokában nem kevesebb, mint 110 eredeti bakelitlemez volt, köztük olyan legendás előadók korongjaival, mint a The Beatles, Miles Davis, Fleetwood Mac, Bob Dylan és Leonard Cohen.

Miután sajnos Dennis Hopper már nem hallgathatja többet a korongjait, a lánya, Marin Hopper nemrégiben úgy határozott, hogy eladja a fantasztikus gyűjteményt, amelyet meglepetésre nem árverésen, hanem fix áron lehet megvásárolni. Ez azt jelenti, hogy

Hopper 110 bakelitlemezből álló gyűjteményét mostantól egyben megvehet bárki, aki ezen az oldalon kipengeti érte a potom 160.200 dolláros (kb. 45,5 millió forintos) vételárat.

Persze kicsit sem olcsó (pláne nem egy magyar pénztárcájának), de akinek van ennyi pénze, annak piszkosul megérheti ám rááldozni a kollekcióra, amelynek különlegessége abban rejlik, hogy tele van az előadók által dedikált és/vagy Hoppernek címzett üzenetekkel ellátott korongokkal. Ráadásul ha még ez önmagában nem lenne elég, a lemezek között több olyan is akad, amelyek soha nem kerültek bolti forgalmazásba.

Forrás: Vulture

Ajánlott videó

Olvasói sztorik