Kultúra

Állati jól fog kinézni a Piszkos Fred-film

Itt az első részlet a Piszkos Fred közbelépet feldolgozó animációs moziból, amely zseniálisnak ígérkezik. Videó.

A korábban belőtt 2017 év vége helyett jelen állás szerint valamikor 2018-ban fog a mozikba kerülni a Piszkos Fred közbelépet feldolgozó animációs film, amely a nemzetközileg is elismert, Emmy-díjas Varsányi Ferenc rendezésében készül.

Az egész estés alkotásból most megjelent egy rövid részlet, amelyben Fülig Jimmy és Piszkos Fred találkozását láthatjuk. Már ennyiből is kiviláglik, milyen fantasztikus képi világa lesz a produkciónak, amely Korcsmáros Pál rendkívül népszerű Rejtő-képregényeit fogja idézni. A különleges stílus kialakításáról így fogalmazott egy interjúban Varsányi:

A Gerisa Zsolt által megrajzolt figurát egy számítógépes eljárással háromdimenziós, virtuális modellé alakítjuk, mely innentől szabadon mozgatható; úgy viselkedik, mint egy valódi, kézzelfogható báb. Az így születő karaktereket egy grafikai megoldással erősen kontúrossá tesszük, amitől az animáció olyanná válik, mint egy megelevenedett képregény. A látványvilág egyébként Cserkuti Dávid illusztrátor-látványtervező munkáját dicséri.

PiszkosFred_HU from Art Deco Film/Piszkos Fred on Vimeo.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik