Kultúra

Jövő pénteken itt a világ legjobb sci-fijének új évada

A Netflix egy évnyi hallgatás után a semmiből hirtelen kiadta a Fekete tükör harmadik évadának trailerét, és meglengette a premierdátumot is.

A sci-fi és a szatíra szerelmeseinek életét közel öt évvel ezelőtt, 2011. decemberében fenekestül felforgató Black Mirror eddigi két évadon, (melyek egyenként három epizódból álltak a szokásos 10-15-el szemben) valamint egy karácsony speciális epizódon át tartott görbe tükröt a XXI. század technológiafüggő embere elé, olyan történetekkel, amelyek a jelenben, vagy a nem is olyan távoli jövőben akár velünk is megtörténhetnek.

Az 2011 decemberében, illetve 2013 februárjában bemutatkozott évadok után másfél év szünet következett, majd egy karácsonyi speciális epizód után a brit Channel4 tévécsatorna el is búcsúzott a Fekete tükörtől, annak ellenére, hogy a kritikusok széles körben elismerték, bár a nézőszámok – kétmillió nézőt vonzó nyitóepizódok, majd folyamatosan csökkenő számok – jó eséllyel nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

Nem is lepődtünk meg annyira, mikor alig három héttel később már megerősítették egy amerikai változat megjelenését, bár az igazi áttörésre egészen idén márciusig kellett várni: a Kártyavárat (House of Cards) és a Stranger Things-et is életre hívó Netflix ugyanis ekkor jelentette be, hogy negyvenmillió dollárt, azaz közel 11 milliárd forintot fizetett a sorozat jogaiért, és hogy hamarosan tényleg érkezik a folytatás.

Néhány nappal ezelőtt az is kiderült, hogy a részek (a Netflix saját sorozatainak új évadát egyszerre teszi elérhetővé, nem tartja a szokásos napi, vagy heti epizódvetítési formát) október 21-én, azaz jövő pénteken mutatkoznak be, így már alig néhány éjszakát kell álmatlanul átvergődnünk, hogy láthassuk az eddigi három helyett hat új részt, melyekben olyan színészek bukkannak majd fel, mint Bryce Dalls Howard (Jurassic World), Alice Eve (Star Trek), a Kártyavár Doug Stamper-e, Michael Kelly, vagy a Trónok Harca Bronn-ja, Jerome Flynn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik