Kultúra

Robbantott a gépfegyverrel lövöldöző mosómedve

Augusztusi box-office rekordot döntött az észak-amerikai mozikban a Marvel filmstúdió hétvégén bemutatott új sci-fi kalandfilmje, A galaxis őrzői. Kilencvennégy millió dollár értékben adtak el jegyet az univerzum megmentésért küzdő szuperhősök kalandjait bemutató mozira.

A galaxis őrzőiben a Marvel képregényeinek kevésbé ismert hőseit vitte filmvászonra a Vasember, a Thor, az Amerika kapitány és a Bosszúállók után. A történet a kalandor Peter Quill (Chris Patt) körül forog, aki ellop egy titokzatos gömböt, amelynek megszerzése szerepel a gonosz Ronan (Lee Pace) világuralmi tervei között is. Ezért hajtóvadászatot indít Quill után, akinek minden erejére szüksége van ahhoz, hogy épségben megússza a kalandot.

A filmben Bradley Cooper a hangját kölcsönözte egy gépfegyverrel lövöldöző mosómedvének, Vin Diesel pedig Grootnak, az emberszerű fának.

A Marvel filmstúdió egy hete jelentette be, hogy tervezi a film folytatását, amelyet várhatóan 2017 júliusában láthatnak majd a nézők.

Az amerikai mozis toplista második helyére a múlt hét végén bemutatott Lucy című amerikai-francia akciófilm került 18,3 millió dollárral. Luc Besson francia rendező különleges effektusokban bővelkedő filmjében Scarlett Johansson alakítja a főhőst, egy drogcsempésznőt, aki drogok véletlen felszívódása nyomán természetfölötti agyi képességekre tesz szert.

A hétvége másik bemutatója a James Brown soul énekes életéről szóló Get On Up című film a harmadik helyen végzett a jegyeladásokat tekintve 14 millió dollárral. Tate Taylor filmjében Brownt Chadwik Boseman alakítja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik