Kultúra

Elhunyt Bächer Iván

gyertya(960x640)(3).jpg (gyertya, )
gyertya(960x640)(3).jpg (gyertya, )

Hosszú, súlyos betegség után 56 éves korában elhunyt Bächer Iván újságíró – írja a Népszabadság, ahol az elmúlt két évtized meghatározó publicistájaként dolgozott.

Bächer Iván az ELTE történelem–pedagógia szakán végzett, majd a Móricz Zsigmond Gimnáziumban tanított. 1989–1991 között a Magyarország hetilap, ezt követően pedig a Népszabadság munkatársa, majd főmunkatársa volt – derül ki a Népszabadságból.

Fotó: MTI / Soós Lajos

Éveken át saját helye volt a szombati lapban: hetente írt tárcanovellát, regényekké összeálló novellafűzért. Ilyen színvonalú és mennyiségű irodalmi szöveget valószínűleg Krúdy Gyula óta senki sem alkotott – olvasható a Népszabadságban.

Bächer Iván, a… a Bächer Iván

Újlipótváros honpolgára, a kutyák ismerője és barátja, ha olyik kedve támad, bárzongorista, polgári, de radikális is, ha bepöccen… Bächer nem kertelt, elmondta, leírta, legyen szó arról a politikai oldalról, ahová kapcsolták, vagy annak az irodalmi díjnak az alapítójáról, amelyre felterjesztették (és meg is ítélték neki). Megmondta a véleményét. Ezt a dalt idén májusban küldték neki a hozzá közel állók a mielőbbi gyógyulásban reménykedve:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik