Kultúra

A JATE Klub színpadán lép fel a PASO

PASO (PASO)
PASO (PASO)

Igazi sztárdömping lesz Szegeden, hiszen a Magyashegyi Underground után a Pannonia Allstars Ska Orchestra is a szegedi JATEK Klubban koncertezik.

Tíz év alatt a PASO Magyarország egyik legfontosabb élőzenekarává és a fesztiválok – köztük a SZIN – kedvencévé vált, de külföldön is rendkívüli népszerűségre tett szert. Az elmúlt évtizedben 17 országban 600-nál is több koncertet adtak, így külföldön ma már a ska magyarországi nagyköveteiként emlegetik őket. Nem véletlen, hogy az idén 25 éves Londoni Nemzetközi Ska Fesztivál egyik kiemelt fellépője volt a magyar zenekar. Ez az egyik legfontosabb európai ska rendezvény, ahol minden évben a műfaj legjobbjai és sztárjai adnak koncerteket.

A Pannonia Allstars Ska Orchestra tavaly márciusban jelentette meg dupla albumát Lovemonster címmel. Az első CD a zenekar negyedik stúdióalbuma, amelyen a rajongók a megszokott táncolós ska, rocksteady és karibi hangulattal találkozhatnak. A dupla album második CD-jén mutatkozott be a zenekar tagjaiból álló PASO’s Roots Rockers, amellyel kicsit elmélyültebb, pszichedelikusabb hangvételű zenét komponálnak. Ezen a lemezen szerepel a Me Love Rub-a-Dub című dal, amely nemrég egy négy dalból álló EP-n jutott főszerephez.

– Januárban volt szerencsém eljutni a ska és a reggae szülőhazájába, Jamaicába, ahol az egyik kedvenc alműfajom, a rub-a-dub két legendás előadója, Kojak és Trinity közreműködésével egy-egy új verzióban rögzítettük ezt a dalt. Ez igazi kuriózum és hatalmas megtiszteltetés, hiszen ők valóban korszakos figurái ennek a műfajnak, és korábban ebből az érából még senki sem vett részt ilyen jellegű projektben. Emellett itthon DJ Gabba Voodoo is készített egy jungle remixet ehhez a számunkhoz, így az eredetivel együtt négy változatban került a kislemezre a Me Love Rub-a-Dub. Az EP –t a www.dalok.hu/lemez/id/3193 oldalról lehet letölteni jelképes összegért – tette hozzá KRSa.

A szegedi koncerten a PASO dupla albumáról is játssza legújabb slágereit, például a No Love In Town, az Elhagytam magam és a She’s My Baby című dalokat, de felcsendülnek a nagy közönségkedvencek, például a Hungarian Dish, a Babylon Focus, A Tenkes kapitánya és a Gagarin című szerzemények is.

Zsingor Tünde

Ajánlott videó

Olvasói sztorik