Kultúra

Ütős a bin Laden-film

A New York-i kritikusok el vannak ragadtatva a Kathryn Bigelow alkotásától.

Az Oszama bin Laden kiiktatásáról Kathryn Bigelow rendezésében készült Zero Dark Thirty az év filmje a New York-i kritikusok szervezete szerint. A Bigelow – aki A bombák földjén című alkotásáért 2010-ben Oscar-díjat kapott – elnyerte a legjobb rendezőnek járó elismerést, és a január 7-i díjátadó gálán jutalmazzák a film operatőrét, Greg Frasert is.

„A Zero Dark Thirty alátámasztja, hogy Kathryn Bigelow mennyire tehetséges” – fogalmazott a New York-i filmkritikusok körének vezetője, Joshua Rothkopf. Állítja, a film korántsem diadalittas, mégis nagyon jelentős ábrázolása egy fontos eseménynek. „Kiütött minket ez a film” – jegyezte meg.

A terroristavezér kivégzését részletező könyvről bővebben itt olvashat>>>

A kritikusok Steven Spielberg legújabb munkájától, a Lincoln címűtől is el voltak ragadtatva. Díj nélkül maradt viszont a szezon két legnagyobb esélyesének kikiáltott The Master, valamint Az Argo-akció is.

Szerdán hozzák nyilvánosságra, hogy mely produkciók és alkotók kapják  az Amerikai Filmkritikusok Díját, vasárnap pedig a Los Angeles-i filmkritikusok szervezete ismerteti díjazottjainak listáját. A Golden Globe-jelöléseket december 13-án jelentik be.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik