Kultúra

A Dallas Jockey nélkül folytatódik

jockey (larry hagman, )
jockey (larry hagman, )

Larry Hagman halála miatt átírják az amerikai televíziós sorozat új szériájának forgatókönyvét.

A cél, hogy méltóképpen emlékezzenek meg a népszerű színészről, aki a sorozat főhősét, Jockey Ewingot alakította.
Mind a Hollywood Reporter amerikai filmes szaklap, mind a BBC hírszolgálata úgy értesült az alkotóktól, hogy a jövő év elején visszatérő sorozat forgatókönyvét átdolgozzák.

Az új széria második sorozata az amerikai TNT csatornán január 28-án kezdődik. A megrendelt 15 epizódból az első hatot még Hagmannel vették fel, vele együtt vett részt a forgatáson Patrick Duffy és Linda Gray is. A Samanthát alakító Gray, aki Hagman ágyánál volt, amikor pénteken elhunyt egy dallasi kórházban, a legjobb barátjaként méltatta a népszerű színészt.

A nyolcvanegy éves korában elhunyt Larry Hagman a fondorlatos Jockey Ewingot alakítva vált ismertté. Az egész világot meghódító sorozat rakétaként röpítette a színészt a népszerűség csúcsára, amely csak a Beatles vagy Muhammad Ali ismertségével volt összevethető. A Dallas volt a világ legnézettebb tévésorozata, 57 országban mintegy 300 millióan látták.

Hagman tavaly hozta nyilvánosságra, hogy rákban szenved. Ennek ellenére elvállalta és eljátszottak élete legnagyobb szerepének folytatását. Magánéletében azonban egészen másmilyen volt, mint a visszataszító filmbeli olajbáró. Barátai melegszívű és jókedélyű emberként írják le, aki az olajban sem hitt: környezetvédőként a napenergia mellett kardoskodott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik