Kultúra

A tévében: Jolie, Dylan és a Nemzeti Döntő

Kiderül, ki lesz utolsó előtti az Eurovíziós Dalfesztiválon magyar színekben, Angelina Jolie pedig megmondja a magáét.

Nemzeti döntő, így nevezi magát A Dal utolsó adása, melyben a nemzeti zenei produkciók közül a nemzeti zsűri nemzeti pontszámaival nemzeti győztest fog a Magyar Nemzeti Eurovíziós Dalfesztiválra delegálni. A választásban a zsűri mellett a nemzet pontszámai is számítanak – a Mit kíván a magyar nemzet? kérdése így újabb választ kap. 20:15, m1.

30 percet adott nekünk Angelina Jolie, aki nem a leginkább szószátyár színész, így Návai Anikó érdemeit nem lehet eléggé méltatni. A budapesti Kiscelli Múzeumban is forgató Jolie (a délszláv háborúról szóló filmje hamarosan a mozikban) mindenről beszél egy kicsit (na meg látványnak sem utolsó), úgyhogy irány a 20:35-től irány az m2: Szeretettel: Angelina Jolie.

Richard Burton és pár millió más földlakó kedves költője, Dylan Thomas életének pár évét mutatja be A szerelem határai című film. Thomas (Matthew Rhys) egy gyerekkori szerelmével, Verával (Keira Knightley) fut össze, és újra fellobban a láng, amivel a költő felesége (Sienna Miller) is tisztába kerül. Verának eközben egy katonatiszt (Cillian Murphy) is udvarol, és tombol, dúl az első világháború. A két rivális nő között minden logika ellenére barátság szövődik. 21:00, Duna TV.

Nem tipikus szombat esti program, de ettől még nagyon érdekes a Küzdj az életért! sorozat öregkorral foglalkozó epizódja. A konkrét eseteket (rendes és mikroszkopikus felvételekkel) bemutató, a testre fókuszáló BBC-műsor szüleink, nagyszüleink világához visz minket közelebb. Vagy szembesít pár ténnyel önmagunkkal kapcsolatban. 21:10, Spektrum.

A rejtelmes akciófilmek érdekesek, mint a Cloverfield, amelyben valósághű kameramozgások, -rezgések által láthatjuk, ahogy valami rejtélyes Dolog felforgatja a Föld életét. A filmet az a Matt Reeves rendezte, aki Tomas Alfredson Engedj be! című filmjének remake-jét csinálta – hát ha van hálátlan feladat, akkor az egy remekmű újraalkotása. De a Cloverfield semmi esetre sem sorolható a totál kudarc kategóriájába. 21:30, TV2.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik