Kultúra

130 millió dollárt követel a Presley családtól Elvis „igazi lánya”

Beperelte Elvis Presley örököseit a svéd Lisa Johansen, aki 20 éve bizonygatja, hogy ő a zenész és Priscilla Presley valódi lánya.

A 43 éves nő 130 millió dollárt követel a hagyatékból, mondván: megfosztották örökségétől. Története szerint 1977-ben, Elvis Presley halálakor fennállt a veszélye, hogy elrabolják, ezért Svédországba költöztették, ahol új személyazonosságot kapott azzal az ígérettel, hogy felnőttként majd visszaadják neki mindazt, ami jár – erre azonban már nem került sor, ugyanis a „helyére ültették” az „imposztor” Lisa Marie Presley-t.

Johansen 1998-ban már könyvet is írt a sztoriból I, Lisa Mary – The True Story of Elvis Presley’s Real Daughter (Én, Lisa Marie – Elvis Presley valódi lányának igaz története) címmel, a kötet azonban megbukott, sőt amerikai kiadója be is perelte a nőt, miután nem volt hajlandó az állításait igazoló DNS-vizsgálatnak alávetni magát. Az állítólagos Presley-lányt ezzel a világ többé-kevésbé el is felejtette, ő azonban harcát nem adta fel: néhány év csend után nemrég Nagy-Britanniában feljelentést tett a személyi adataival való visszaélés miatt, majd Elvis halálának évfordulóján feltűnt a Király egykori birtokán, Gracelandben is, és a személyzettel próbált beszélgetni.

A zaklatást megelégelve a Presley-család felkérte Hollywood egyik leghíresebb jogászát, Marty Singert, hogy rendezze az ügyet, ő pedig figyelmeztetést küldött Johansen jogi képviselőinek, hogy ügyfelei nem tűrik tovább a hamis vádakat – a nő azonban nemhogy nem hátrált meg, hanem éppen erre adott válaszként állt elő most a 130 milliós perrel. A kereset alapján az ügy végére valószínűleg hamarosan pont kerül, abból ugyanis az derül ki: Johansen tavaly Londonban beleegyezett, hogy DNS-vizsgálatot végezzenek rajta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik