Nagyvilág

Egy életre elegendő halfejet kapott jutalmul hősiességéért az életmentő férfi

A kínai férfi egy baleset után folyóba került autóból mentettek ki négy embert, köztük egy várandós nőt. Meg lett érte a jutalma.

Négy embert, köztük egy terhes nőt mentettek ki egy 42 éves férfi egy süllyedő autóból a kínai Hangcsou városánál. A férfi hősiességért jutalmat is kapott: ingyen halfejek egész hátralévő életére – jelentette a helyi sajtó.

A beszámolók szerint Liu Xinting egy kollégáival eltöltött vasárnapi ebéd után tartott vissza a városba, amikor egy baleset történt elöttük. Egy kisteherautó nekiment egy autónak, ami az ütközéstől irányíthatatlanná vált, és becsúszott egy közeli tóba.

Liu azonnal leszaladt a tóhoz, és gyorsan a vízbe vetette magát, és odaúszott a parttól akkor már 20 méterre sodródó járműhöz, és még azelőtt kimenekítette a benne lévő négy embert, hogy a jármű a tó fenekére süllyedt volna.

A hír hallatán egy helyi halforgalmazó cég közölte, hogy Liu hősiességét azzal jutalmazza, hogy élete végéig ingyen adja neki a halfejeket. A férfi ugyanis az életmentés előtt halfejeket, egy helyi különlegességet ebédelt munkatársaival.

Az Alibaba nevű cégnél dolgozó férfit emellett még azt is elmondhatja magáról, hogy megdícsérte a vállalat vezérigazgatója, Jack Ma, aki a Forbes magazin adatai szerint a 3. leggazdagabb kínainak  számít.

(A kiemelt fénykép illusztráció. Fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik