Nagyvilág

Üvöltözve követelte a vádlott, hogy ítéljék hosszabb börtönbüntetésre

Az emberölés kísérlete miatt bíróság elé állított amerikai férfinek 20 évet ajánlottak, de ő 30 évig szeretne rácsok mögött ülni.

Elutasította az ügyészség ajánlatát egy emberölési kísérlettel vádolt 40 éves amerikai férfi, mert keveselte a neki szánt börtönbüntetés hosszát – jelentette a Houma Today. A Louisiana államban élő Steven Walcottnak 20 évig tartó börtönbüntetést ajánlottak fel egy peren kívüli megegyezés részeként, de ő közölte a bíróval, hogy neki csak a 30 év az elfogadható ajánlatt.

A 2016 májusában, egy lövöldözés után letartóztatott férfi a vád szerint egy 46 éves férfit lőtt le, aki kritikus állapotba került. Azóta előzetes letartóztatásban várja az ellene indított per végét.

Walcott kérte a bíróságtól, hogy engedélyezzék, hogy saját magát védhesse, mert kirendelt ügyvédje szerinte nem végzi jól a dolgát. Leginkább azért, mert elérte, hogy az ügyészek a 30 évig tartó börtönbüntetés helyett 20 évet ajánljanak fel neki a beismerő vallomásért cserébe.

“Nem akarom a 20 évet. A 30 évet akarom” – közölte a vádlott, amire a bíró értetlenkedve kérdezte, hogy jól hallotta-e, amit mondott. A férfi ügyvédje közölta bírósággal, hogy igen, védence tényleg hosszabb ideig szeretne a rácsok mögött lenni.

A vádlott ezután üvöltözve kezdte el követelni, hogy saját maga láthassa el a védelmét, és a kiabálást a bíró felszólítására sem hagyta abba, aki emiatt végül hat vádat emelt ellene a bíróság megsértése miatt.

A kerekes székben ülő Walcottot végül kitolták a tárgyalóteremből, ami után ügyvédje kérvényezte védenve elmeorvosi vizsgálatát, amit a bíró engedélyezett is.

A Houma Today beszámolójából az nem derült ki, hogy a férfi miért akar hosszabb börtönbüntetést. De azt megemlítették, hogy több panaszt is emelt a börtönben lévő rossz körülmények miatt.

(A kiemelt fénykép illusztráció. Fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik