Nagyvilág

Életük végéig börtönbe kerülhetnek a kövekkel autókat dobáló amerikai kamaszok

Több mint húsz követ hajítottak egy felüljáróról az autópályán haladó járművekre. Az egyik megölt egy négygyerekes apukát. Most emberölés miatt állnak bíróság elé.

Nem szándékos emberölés vádjával állítottak bíróság elé öt középiskolás fiút, akik azzal szórakoztak, hogy egy felüljáróról kövekkel dobáltak autópályán haladó autókat Michigan államban, és ezzel megöltek egy férfit – jelentette a helyi sajtó. A 15 és 17 év közötti kamaszok akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphatnak, ha bűnösnek találják őket az ellenük felhozott vádakban.

Az öt fiatal kedden jelent meg egy bíróság előtt, ahol ügyvédeiken keresztül mindannyian ártatlannak vallották magukat az ellenük felhozott vádakban. A bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat, ahonnan még óvadék ellenében sem lehet őket szabadlábra helyezni. Mind az öten felnőttként állnak bíróság elé.

Követ dobtak a tinik le a sztrádáról, megöltek vele egy embert
Kenneth White két órája autózott Michiganben, amikor kő verte be a szélvédőjét. Azonnal meghalt.

A helyi hatóságok közlése szerint az öt fiatal több mint húsz követ, valamint egy autógumit és motordarabokat hajított le október 18-án két felüljáróról is az I-75-ös autópályán haladó autókra. A kövek között volt, amelyik majdnem tíz kilogrammos volt.

Az egyik kő áttörte egy furgon szélvédőjét, és fejen, majd mellkason találta a járműben utasként utazó Kenneth White-ot, aki a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe. A 32 éves férfi egyik barátjával éppen hazafelé tartott a munkából, amikor a lehajított kő eltalálta.

Az autó, amiben meghalt Kenneth White, miután egy ledobott kő áttörte a szélvédőt, és eltalálta. Fotó: Genesee County Sheriff’s Office

A sofőr a rendőröknek elmondta: alig tudott félreállni a kő becsapódása után, mert az autópálya szélén négy másik autó parkolt, amik a ledobott kövek miatt meghibásodtak.

m7-es-autopalya(960x640)(3).jpg (Array)
Autósokat próbáltak megölni az M7-esen és az M0-son
A fiatalok viccből dobáltak köveket járművekre, általában felüljárókról. Egyszer egy 25 kilós cementes zsákkal zúzták be egy kamion szélvédőjét.

„Ez nem csínytevés, ez emberölés” – jelentette ki az esettel kapcsolatban Robert Pickell megyei seriff, hozzátéve, hogy „szerintem senki sem nevet”. A férfi közölte: csak azt tudják tanácsolnia a fiataloknak, hogy jól gondolják meg, mint csinálnak, mert „egy rossz döntés miatt az egész életed börtönben töltheted le”.

White menyasszonya, Amiee Cagle közölte, reméli, hogy a követ ledobó 17 éves fiatalt életfogytig tartó börtönbüntetésre fogják ítélni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik