Nagyvilág

Egy amerikai anyuka balesetes fotója, ami mindennél jobban mutatja a gyerekülések fontosságát

A képen a totálkárosra tört autója látható, és mellette a két gyermekülés, amikben kisfiai ültek az ütközéskor.

„Ezért kötöd be rendesen a gyerekeidet az autós gyerekülésekbe minden egyes alkalommal.” Ezzel a tanáccsal osztotta meg az amerikai Pennsylvania államban élő Jenna Casado Rabberman a totálkáros tört autójából kiemelt gyerekülésekről készült fotót Facebook-oldalán. A kedden közzétett fénykép olyan erősre sikerült, hogy alig egy nap alatt majdnem 100 ezren osztották meg, és a fotót felkapta a helyi sajtó is.

Rabberman – aki azóta már leszedte, vagy privátra állította a közösségi oldalán közzétett fotótaz ABC News-nak elmondta: 2,5 éves, valamint hathetes kisfia „teljesen sértetlenül” került ki az ütközésből, ami miatt autója, egy 2015-ös Honda CRV totálkárosra tört. Ő pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

A baleset az anyuka elmondása szerint az otthonuk közelében történt, amikor egy bevásárolás után hazafelé tartottak, és egy piros lámpán átszáguldó autós beléjük csapódott. Állítása szerint a mentősök is azt mondták, gyerekei nagy veszélyben lettek volna, ha nincsenek rendesen bekötve a gyereküléseikbe.

Rabberman az ABC Newsnak elmondta: általában meglehetősen „laza anyuka”, de a gyerekülésekkel soha nem viccel, és nem enged meg magának semmilyen lazaságot. „Ez egy nagyon egyszerű dolog, amivel biztonságban tudhatom őket” – mondta el az anyuka. Aki hozzátette: soha nem tudná megbocsájtani magának, ha gyermekeinek azért esne bármi bántódása, mert nem szánt időt „egy olyan egyszerű dologra”, mint a gyermekülések megfelelő rögzítése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik