Nagyvilág

Hillary Clinton megalázta Trumpot

Miután két hurrikán is végigsöpört Puerto Ricon, a karib-tengeri sziget gyakorlatilag áram nélkül maradt, a tiszta víz és az üzemanyag is hiánycikk, a mezőgazdaság természetesen romokban. A szigetország az Egyesült Államok társult állama, ami azt jelenti, a lakosok amerikai állampolgárnak számítanak, még ha az ország jogilag független az USA-tól.

Donald Trump amerikai elnök azonban jóformán néma maradt a Puerto Ricot sújtó katasztrófákat illetően. Hétfőn csak annyit írt ki a Twitterre Trump, hogy a szigetország mély, nagy bajban van, de inkább a szigetországot, annak pénzügyi nehézségeit is okolta a problémákért.

Erre most Hillary Clinton, akit kis különbséggel győzött le Trump a tavalyi elnökválasztáson, lényegében hülyét csinált Trumpból. Clinton úgy fogalmazott a Huffington Post cikke szerint: nem vagyok abban biztos, hogy Trump tisztában van azzal, hogy a Puerto Rico-iak amerikai állampolgárok. Márpedig élnek ott 3,5 millióan. Clinton szerint Trump nem tekinti politikai szempontból relevánsnak és személyesen nem is tartja fontosnak az ottaniak helyzetét, ezért is viselkedik így.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik