Nagyvilág

Naná, hogy Trump legnagyobb fekete rajongójáról kiderült, hogy nem normális

Rendszeresen kiemelt helyen van az amerikai elnök gyűlésein, mint az egyetlen fekete a tömegben. Nem csoda, hogy felkeltette a sajtó érdeklődését. Mint kiderült, még Trump a legelfogadhatóbb dolog, amiben hisz.

Donald Trump amerikai elnök kedden az arizonai Phoenixben tartott (kampány)gyűlése sok minden miatt maradt emlékezetes, de volt egy részlet, amit nem lehetett nem észrevenni. Egy fekete férfi a fehérekből álló tömegben, aki Trump szónoklata közben végig látható volt az elnök közelében. Fehér pólóján a „Trump és a republikánusok nem rasszisták” felirattal, kezében pedig egy táblával, amin a „feketék Trumpért” felirat szerepelt.

Ő „Michael, a Fekete Férfi” (eredeti nevén Michael Woodside, aki később Michael Symonette-re változtatta a nevét), aki már tavaly is feltűnést keltett, amikor megjelent az akkor még csak elnökjelölt Trump kampányrendezvényein. Még maga Trump is kiemelte, milyen jó látni, hogy feketék is támogatják.

A neonácik és fehér felsőbbrendűséget hirdető fajvédők által dicsért Trump támogatói között látni egy feketét már alapból furcsa látvány, de ahogy az az amerikai sajtóban vele kapcsolatban megjelent cikkekből kiderült, még Trump a legkevésbé furcsa dolog, amiben hisz.

Michael a keddi gyűlés után egy chicagói rádióadónak elmondta: örül, hogy ott lehetett, és terjeszthette üzenetét, ami szerint a cseroki indiánok a legnagyobb ellenségei a „fekete és fehér emberek Amerikájának”. Ahogy azt a WLS-nek elmondta: a Ku Klux Klant a cseroki indiánok alapították, amit jól bizonyít a klántagok csuklyája, ami nem más, mint az indián „sátor, ami alatt rejtőznek”.  

Az általa üzemeltetett Gods2.com oldalon pedig olvasható: „Lelepleződtek az igazi KKK rabszolgatartók… és ők a cseroki indiánok (a rejtett babiloniak)” .Ja, és szerinte Bill Clinton volt amerikai elnök, valamint John McCain republikánus szenátor is valójában cseroki indián.

És emellett:

  • Még 2008-ban kijelentette, hogy Barack Obamát a KKK támogatja.
  • Weboldala szerint Hillary Clinton az Iszlám Állammal és az MS-13 nevű rettegett bűnbandával szövetkezve akar fajháborút kirobbantani.
  • Kijelentette, hogy Barack Obama merényletet tervezett ellene.
  • Hillary Clinton tagja a KKK-nek.
  • Oprah Winfrey pedig maga az ördög.

És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy a nyolcvanas években tagja volt egy, a feketék felsőbbrendűségét hirdető szektának, aminek vezetőjét 20 évig tartó börtönbüntetésre ítélték emberölés miatt. Michael pedig tucatnyi más taggal együtt gyilkosságban való részvétel miatt állt bíróság elé. Ahol testvére, aki szintén tag volt, azt vallotta, hogy Michael részt vett egy férfi megverésében, mielőtt a szektatagok megölték, egy másikat pedig szemen szúrt egy kihegyezett bottal.

Michaelt végül felmentették. És most ott állhat büszkén Trump mellett, mint leglelkesebb fekete támogatója.

(Kiemelt fénykép: Europress/Ralph Freso/Getty Images/AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik