Nagyvilág

Nem kaptak időt a búcsúzásra a halálos beteg Charlie szülei

Azt szerették volna, ha eltölthetnek egy hetet tizenegy hónapos gyermekükkel egy hospice otthonban, mielőtt leveszik a lélegeztetőgépről.

Nem teljesülhet a 11 hónapos, halálos beteg Charlie Gard szüleinek kérése, akik azt kérték, tölthessenek még egy hetet gyermekükkel egy hospice otthonban, mielőtt leveszik őt a lélegeztetőgépről.

A brit Connie Yates és Chris Gard már hétfőn feladta a jogi küzdelmet azért, hogy Amerikában kezeltethesse gyermekét, aki az izmok és más szervek elsorvadásával járó, ritka betegséggel született. A reményt egy kísérleti eljárás jelentette, amit még soha nem próbáltak ki MDDS betegségben szenvedőkön, de időközben Charlie betegsége annyira előrehaladottá vált, hogy a szülők is belátták, a további harc csak fájdalmat okozna.

Feladták a jogi harcot a halálos beteg kisfiú szülei
Még láttak esélyt Charlie gyógyulására, amikor a londoni kórház bírói engedélyt kért, hogy levegyék a lélegeztetőgépről.

Ennek ellenére még ezen a héten is bíróságra kellett menniük Gardéknak, mert a londoni kórház, ahol Charlie-t kezelik, azon az állásponton volt, hogy a gyermeknek állandó intenzív ellátásra van szüksége, így nem lehetséges, hogy a szülők az intézményen kívül hosszabb időt töltsenek vele. Az intézmény szóvivője azt mondta, megfelelő ellátás hiányában beláthatatlan és kaotikus véget érne a kisfiú élete, ami a szülőket is megfosztaná attól, hogy meghitten búcsúzzanak tőle.

A szerdai tárgyaláson a bíró úgy döntött, hogy ha a szülők nem tudnak megállapodni a kórházzal, és nem biztosítják a gyermek intenzív ellátását a hospice otthonban, Charlie lélegeztetését csütörtökön déltől le lehet állítani, mert ez szolgálja legjobban a kisfiú érdekét.

A szülők végül zárt ajtók mögött állapodtak meg a kórházzal arról, hogy Charlie-t elviszik egy gyermek hospice otthonban, ahol néhány órát eltölthetnek vele, mielőtt leveszik a lélegeztetőgépről. Ennek időpontját bizalmasan kezelik. Amikor a sajtót visszaengedték, Charlie édesanyja könnyek közt hagyta el a termet, miközben a bírónak azt mondta: „Mi lenne, ha a maga gyermekéről lenne szó? Remélem, most elégedett magával”. (The Guardian)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik