Nagyvilág

Marihuánával voltak megtömve a szalonból frissen kigurult Fordok

Mexikóban a drogkereskedés olyan méreteket öltött, hogy a maffia nem mást használ elosztórendszerként, mint az autóipart. Ugyanis egyre több Ford Fusion gurul ki úgy a szalonból úgy, hogy degeszre van tömve kábítószerrel, jelesül marihuánával.

A helyi hatóságok egyelőre azt próbálják felderíteni, hogy hol, mely munkafolyamatnál csempészhették be a drogot az új autók vezetékrendszerébe. A híradások szerint nem elszigetelt esetről van szó, és nem is kis tételekről. A rendőrök összesen több mint 1 millió dollár értékű füvet találtak az autókba rejtve.

A drogellenes ügynökség egyik vezetője, Silverio Balzano elmondta, hogy összesen 15 marihuánával töltött autó érkezett vonatszállítmányként Mexikóból az Egyesült Államokba, Ohióba, Pennsylvaniába. Az ügy eljutott a mexikói Fordhoz is, akik az üggyel kapcsolatban gyorsan tisztázták: a kábítószer az ő gyárukban nem kerülhetett az autók belsejébe.

A hatóságok egyelőre tanácstalanok, hiszen senki nem tudja, mikor kerülhetett a hatalmas mennyiségű drog a gyárból épphogy kiguruló autókba.

Vice

Ajánlott videó

Olvasói sztorik