Nagyvilág

Három év múlva visszaadta az ellopott milliókat egy bűnbánó tolvaj

A bűntudattól telve visszaadott 20 ezer eurót (nagyjából 6,5 millió forintot) korábbi áldozatának egy 27 éves marseillesi férfi. A pénzt majdnem négy évvel ezelőtt, egy társával az utcán rabolták el az áldozattól.

A 70 éves asszony 2013. december 20-án vette ki az összeget a bankból. A két fiatal ezt kifigyelte, majd követni kezdték a nőt, és az alkalmas pillanatban kirabolták. Az áldozatot sokkolta az incidens, de szerencsére nem sérült meg. A tetteseket soha sem fogta el a rendőrség.

Aztán teltek a hónapok és az évek, míg idén márciusban egy napon, az asszony a legnagyobb meglepetésére egy csokrot talált a lakása küszöbén. A virágokon nem volt semmilyen cédula. Néhány nap múlva egy fiatalember kopogtatott az ajtón, a kezében virágcsokorral. Amikor idős nő és a lánya ajtót nyitottak, a férfi pár szóban elnézést kért, majd elővett a zsebéből egy borítékot, benne 20 ezer euróval és átadta zavarodott nőknek.

Néhány héttel később a rendőrség is megtalálta a férfit, aki elismerte a három évvel korábbi rablást. Tettét azzal magyarázta, hogy fiatalon rossz útra tévedt, de már megváltozott és megbánta akkori tetteit. A régi bűntársát azonban nem volt hajlandó feladni.

A férfit vád alá helyezték, az ügyét hamarosan tárgyalni fogja a bíróság. Addig szabadlábon védekezhet, de hatósági felügyelet alatt áll.

(via Le Parisien)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik