Nagyvilág

Végigfilmezték a kolumbiai hajó elsüllyedését

Több mint 170 ember utazott a billegő, majd elsüllyedő hajón egy tavon. Valószínűleg túlzsúfolták a járművet. Áldozatok is vannak.

Elsüllyedt egy turistákat szállító hajó, fedélzetén több mint 170 utassal vasárnap Kolumbia északnyugati részén, egy Medellíntől nem messze lévő tavon. A balesetben kilenc ember halt meg, 28-an pedig eltűntek – közölték a dél-amerikai ország hatóságai.

A kolumbiai légierő a Twitteren jelentette be, hogy helikoptert küldött a helyszínre, a kedvelt turistacélpontnak számító Guatapei víztározóhoz, a mintegy 70 kilométerre lévő Medellín város polgármestere. Federico Gutierrez arról számolt be, hogy mentőket és búvárokat vezényeltek a helyszínre.

A közösségi média felületeire feltett videofelvételeken a süllyedőben lévő négyszintes El Almirante nevű sétahajó látszott, közelében az utasok mentésére érkező több tucat más vízi járművel, csónakokkal és jet skykkel. A türkizkék és sárga színekre festett El Almirante ide-oda billegett, miközben az utasok közül sokan lemásztak a hajó negyedik szintjéről.

A katasztrófaelhárítás vezetője szerint 99 embert sikerült kimenteni, további mintegy negyvenen saját erejükből jutottak ki a partra. Egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet, de túlélők szerint a hajó túlterheltnek tűnt. Egy szemtanú szerint a hajó alig négy perc alatt teljesen elmerült a víztározóban.

A tó által körülölelt El Penol nevű sziklatömb népszerű kirándulóhely, és a hosszú hétvégéjüket töltő kolumbiaiak miatt vasárnap különösen zsúfolt volt a környék.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik