Nagyvilág

Örülnek egymásnak az újbaloldal sztárjai

Bernie Sanders el van ragadtatva Jeremy Corbynnak és pártjának választási eredményétől. A vermonti szenátor örömmel tudatta, hogy szerinte az utóbbi évtizedek legbaloldalibb vezetőjével induló Labour sikere azt mutatja: “az emberek szerte a világon fellázadnak az egyenlőtlenségek ellen”.

Az amerikai politikus elégedettsége annak szól, hogy a brit Munkáspárt a várt csúcsvereség helyett jól szerepelt a brit előrehozott választásokon, nem függetlenül Corbyn kampányban nyújtott teljesítményétől. A Munkáspárt évtizedek óta nem látott eredményt ért el, miközben a konzervatívok, bár győztek, megroppantak, jelentős belső konfliktusok feszítik őket.

Mint emlékezetes, a bár veterán, de szintén az újbaloldalhoz sorolt Sanders nem volt messze attól, hogy megszerezze a demokraták elnökjelöltségét az amerikai választásokon.

Sanders úgy véli, az ő útja és Corbyn eredménye egyaránt azt jelzi, hogy az embereknek elegük van azokból a politikusokból, akik a felső egy százalékot, az elitet képviselik, és immár azokat keresik, akik az egész társadalom érdekeit akarják szolgálni. Hozzátette, a vagyoni és a  jövedelmi egyenlőtlenségek egyaránt a probléma okozói. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik