Nagyvilág

Videón, ahogy egy turista fejbe rúg egy szállodai takarítónőt

Olyan erővel találta el a padlót sikáló nőt, hogy elájult.

A bolgár hatóságok letartóztattak egy 53 éves svéd férfit, mert fejbe rúgott egy takarítónőt a bulgáriai Napospart egyik szállodájában – jelentette a bolgár és a svéd sajtó. A férfit a rendőrség már rögtön a június 3-én történt eset után őrizetbe vették, de azonnal szabadon is engedték, és folytathatta nyaralását. Csak azután kezdeményezték előzetes letartóztatását, hogy egy helyi televízió bemutatta a rúgásról készült videót.

A biztonsági kamerás felvételen látni lehet, ahogy a bőröndöt és egy hátizsákot cipelő férfi odasétál a padlót takarító nőhöz, váltanak pár szót, majd a férfi egyszer csak arcon rúgja a nőt. Aztán, mintha semmi sem történt volna, lazán továbbsétál. Áldozata pedig közben ájultan terül el a padlón.

Diana Petkova a BTV televíziónak elmondta: nem nagyon emlékszik a történtekre, csak arra, hogy angolul megkérdezi a hozzá lépő férfit, hogy mit szeretne, amire a rúgás volt a válasz.

Szotír Cacarov bolgár főügyész kedden, a videó bemutatása után sajtótájékoztatón közölte, hogy a svéd turistát 48 órára újra őrizetbe vették, és kérvényezik a bíróságtól, hogy helyezzék előzetes letartóztatásba. A férfi a helyi sajtóban megjelent hírek szerint akár három évig tartó börtönbüntetésre is számíthat, ha bűnösnek találják az ellen felhozott vádakban.

Azt nem lehet tudni, hogy a férfi miért rúgta fejbe a takarítónőt. A BTV információi szerint a testvérével nyaraló férfi már a megérkezésekor agresszívan viselkedett a szállodában, és az esettel kapcsolatban arról írtak, milyen nagy gondot jelentenek a részeg külföldi turisták a bolgár tengerparti hotelekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik