Nagyvilág

Iskolában önkénteskedik egy kanadai sorozatgyilkos

Néhány szülő pánikba esett, amikor rájöttek, hogy Karla Homolka az a nő, aki az utóbbi időben többször vitte autójával a gyermekeit egy montreáli adventista magániskolába. Aztán sokkot kaptak, amikor megtudták, hogy a korábban egy brutális sorozatgyilkosság miatt elítélt nő többször vett részt önkéntesként az órákon is: egyszer kötögetésről beszélt gyerekeknek, egyszer pedig a kutyáját mutatta meg nekik.

Az iskola vezetése próbálja lehűteni a kedélyeket. Közölték, hogy tisztában vannak a nő múltjával, és soha nem hagyják őt egyedül a gyerekekkel.

A most 47 éves Homolkát három kamaszlány megerőszakolásában, megkínzásában és megölésében játszott szerepéért ítélték el jogerősen 1995-ben. Az áldozatok között volt a nő a 15 éves húga Taffy is. A rémtetteket a Homolka 1993-ban, az akkori férjével, Paul Bernardoval közösen követte el. Mivel bűnösnek vallotta magát, együttműködött a hatóságokkal és tanúskodott a férje ellen, csak 12 évet kapott, így 2005-ben szabadult.

Paul Bernardo és Klara Homolka (fotó: Murderpedia)

A vádalkut sokan kritizálták, főleg miután kiderült, hogy bőven lett volna bizonyíték a házaspár ellen Homolka vallomása nélkül is. Bernardo a bíróságon többször is azt mondta, hogy az áldozataikat nem akarták megölni, minden esetben baleset történt, de mindhárom lány halálát Homolka okozta.

A nő már a büntetése elején, a börtönben elvált Bernardotól, majd miután leülte a büntetését, összeházasodott az ügyvédje testvérével. Hamarosan megszületett az első gyermekük is, a család pedig valahová a Karib-tengeren fekvő Antillák-szigetekre költözött, hogy kikerüljenek a figyelem középpontjából.  Ott még két gyermekük született, majd valamikor 2016-ban visszaköltöztek Kanadába.

Bernardo, akit életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek, azzal a kitétellel, hogy leghamarabb 25 év múlva bocsáthatják szabadon, jelenleg is a büntetését tölti. Az első szabadlábra helyezési meghallgatása idén lesz.

(via The Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik