Nagyvilág

Hitler majdnem meghalt kokain-túladagolásban

Norman Ohler német író azt állítja, hogy Adolf Hitler kis híján megfulladt, miután 1944 szeptemberében kábítószert fecskendeztek az orrába. Blitzed – Drogok a Harmadik Birodalomban című könyvét jövő héten mutatják majd be.

A történet ott kezdődött, hogy a náci vezért 1944 júliusában saját katonái akarták kivégezni a főhadiszállásán. A katonai puccs megbukott, viszont Hitler dobhártyája kiszakadt.

Hogy enyhítsék a fájdalmát, orvosa, Dr. Theodor Morell kokaininjekciót adott neki, függetlenül attól, hogy a náciknál a drog hivatalosan a morális hanyatlás jelképe volt. 

A főorvos segédje, Dr. Erwin Giesing egyik jegyzetében arról írt, hogy július és szeptember között legalább ötven alkalommal kezelték Hitlert orr- és torokcseppek formájában kábítószerrel.

A diktátor állítólag függővé vált és ez befolyásolta döntéseit is, ezért az orvos október elsején úgy döntött, nem ad neki több kokaint.

Hitlernek ezután átfogó orvosi vizsgálaton kellett részt vennie. Kérte, hogy csöppentsenek kokaint az orrába, mert rettenetesen fájt a feje és fontos dolgai voltak aznap.

Olyan erős dózist adtak be neki, hogy Hitler elvesztette az eszméletét és légzésbénulás veszélye állt fenn nála. 

Norman Ohler szerint mindez azt jelenti, hogy a Führer majdnem meghalt túladagolásban.

Korábban egyébként olyan pletykák terjengtek, hogy Hitler a Holdra vagy az Antarktiszra szökött és ott élte tovább az életét.

(Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik