Nagyvilág

„Vérben és vizeletben fetrengtem”: egymást taposta a tömeg a fesztiválon – videó

Pánik és tömegnyomor az ausztrál rendezvényen; a sérültek száma meghaladja a nyolcvanat.

Végtag- és medencecsonttörések, arc-, fej- és gerincsérülések tucatjai – ez a Falls Music and Arts Festival nevű rendezvény eddigi mérlege.

Az ausztráliai Lorne-ban rendezett szabadtéri fesztiválon a tömeg a DMA zenekar koncertje után az angol London Grammer fellépésére igyekezett, amikor elszabadult a pokol. Az egyik bulizó leírása szerint akkor történt a baj, amikor egy kis átjárón próbált keresztülhaladni az óriási tömeg, de valaki megcsúszott a kavicsos talajon – írja a Sun.

Onnantól kezdve egymás tetején landoltak, egymást taposták a fesztiválozók. Többen próbáltak feltápászkodni, de a tömeg visszanyomta őket. Egy 19 éves lány a Fairfax Mediának elmesélte, hogy hosszú percekig feküdt az emberek alatt:

„Valaki annyira megijedt, hogy bevizelt, én meg egy idegen vizeletében és vérében fetrengtem”.

Látott egy lányt, aki üvöltött, később már eszméletlen állapotban vitték el; pánik uralkodott el a tömegen. A nyolcvan sérült közül tizenkilencen kerültek kórházba.

A szervezők sajnálatukat fejezték ki, és újabb átjáró megnyitását ígérték a fesztivál következő napjára. A sérültek és hozzátartozóik közül sokan úgy érzik, hogy a rendezők bagatellizálják az esetet, holott kész csoda, hogy nem halt bele senki a tömegnyomorba.

Kiemelt fotó: Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik