Nagyvilág

Lecsuktak egy nőt, aki a párizsi terrortámadás áldozatának adta ki magát

Én is ott lehettem volna.

Gyakran hangzott el a fenti mondat a franciák szájából a 2015. november 13-i párizsi terrortámadást követően.

Laura nem volt ott, egy hónappal a 130 halálos áldozatot követelő tragédia után mégis besétált a mureaux-i rendőrségre, ahol feljelentést tett.

Bekötözött karral mesélte el részletesen az egyenruhásoknak, aznap este a Carillon bárban iszogatott a főváros X. kerületében, amikor terroristák rontottak rájuk. Állítása szerint látta elterülni a testeket, karjaival védte hasát, hogy ne essen baja születendő gyermekének.

És hallotta a robbanást.

Csakhogy ott semmilyen robbanás nem történt, a kalasnyikovnak pedig egyáltalán nincs bombához hasonlító hangja. A 24 éves nő februárig hazudozott, majd bevallotta, mégsem volt a helyszínen, ő találta ki az egészet.

Hamis orvosi papírokkal és fényképekkel igazolta, hogy megtámadták, és kártérítést igényelt.

A versaille-i büntetőbíróság hétfőn tárgyalta az ügyét.

Elfogadhatatlan, amit tettem. Talán a hormonok miatt történt, talán a félelem miatt, hogyan nevelem majd fel a gyermekemet

– fogalmazott a gyanúsított, akinek nem ez volt az első hasonló ügye. Korábban hamisított diplomával helyezkedett el egy gyógyszertárban.

Az ügyész harminc hónapos börtönbüntetést indítványozott, mert mint fogalmazott, az áldozatokon nem illik gúnyolódni.

Végül egy év letöltendőt kapott.

Az elmúlt egy évben 2437 esetet vizsgáltak meg és 44,6 millió euró kártérítést ítéltek meg az áldozatoknak és hozzátartozóiknak.

(Le Monde)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik