Nagyvilág

Rálőttek egy Trump-ellenes tüntetőre Portlandben

Rálőttek egy tüntetőre péntek éjjel az Oregon állambeli Portlandben, a Donald Trump megválasztott amerikai elnök ellen rendezett tiltakozó felvonulás alatt. Trump megválasztása óta gyakorlatilag folyamatosak a tüntetések. 

A lövés egy egyelőre ismeretlen személyazonosságú férfit sebesített meg, miközben a tüntető tömeg a Morrison hídon haladt át. A rendőrségi közlemény szerint a tettes, autójából kiszállva szóváltásba keveredett, majd rálőtt az egyik tüntetőre, akit kórházba vittek.

Sérülései nem életveszélyesek. Az elkövetőt nem sikerült elfogni.

A rendőrség a Twitter közösségi portálon arra szólította fel a tüntetőket, hogy azonnal hagyják el a területet, és szemtanúk jelentkezését kérte.

Pénteken tiltakozók ezrei tódultak az utcákra az Egyesült Államok számos városában, hogy kifejezzék elkeseredésüket Donald Trump megválasztása miatt. A nyugati partvidéken fekvő Oregon államban elfajultak, erőszakossá váltak a tüntetések.

Az állam legnagyobb városában, Portlandben a rendőrség “lázadásnak” minősítette a tüntetést, miután a tiltakozók egyik csoportja a hatóságok szerint veszélyes magatartást tanúsított, boltokat támadott meg, ablakokat zúzott be, szeméttárolókat gyújtott fel, petárdákat robbantott. A rendőrök könnygázt, paprikasprayt, hang- és fénygránátokat vetettek be, és több tucat embert letartóztattak.

(mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik