Élet-Stílus

Óriási kamu terjed Trumppal kapcsolatban a Facebookon

Egymás után osztanak meg az emberek egy bejegyzést, amivel azt hiszik, eltávolíthatják az új amerikai elnököt a közösségi oldalról.

Mark Zuckerberg hajlandó törölni Donald Trump megválasztott amerikai elnök profilját a Facebookról, csak félmillió like, 50 ezer komment és húszezer megosztást kell összegyűjteni egy poszt alá. Ezt állítja egy 18 éves brit fiú oldalán megjelent bejegyzés, ami elsőre teljesen hitelesnek tűnik. Hiszen mégiscsak maga a Facebook főnöke ígérte ezt meg egy üzenetben.

A bejegyzés szerint Callan Brown egy privát üzenetben kérdezte meg Zuckerberget arról, mennyi like kell ahhoz, hogy a Facebook törölje Donald Trumpot a közösségi oldalról. A Facebook-alapító pedig közölte vele, hogy „puszta kíváncsiságból” elfogadja kérését, és ígéretet tett arra, eltünteti Trumpot, ha teljesülnek a már a cikk elején említett feltételek.

trump-remove

Az emberek persze azonnal ráharaptak. E cikk írásakor már majdnem 600 ezer like, hatvanezer megosztás és majdnem százezer komment van Callan Brown posztja alatt, amit magyar idő szerint péntek hajnalban tett közzé. Egy gond van csak. A bejegyzés átverés. Ezt maga Brown ismerte el a Fusion.net-nek adott interjújában.

A fiatalember elmondta: létrehozott egy kamuprofilt Mark Zuckerberg nevével és fényképével, majd csinált egy kamubeszélgetést a „kamu Markkal”, amit aztán azért rakott ki oldalára, hogy lássa, „mennyi ember hiszi el”. És persze azért, hogy sok embert vonzzon oldalára. Azt is elárulta, hogy mindezt nem a pénzért csinálta, csak azért, hogy egy jót szórakozzon.

Egyébként Brown nem először játszotta el ezt az átverést. Szeptemberben pontosan ugyanezzel a poszttal ment nagyot a Facebookon, több mint hatszázezer like-ot gyűjtve be. Azt a bejegyzését aztán később törölte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik