Külföld

Újsághirdetéssel kerestek nőket, hogy megmenthessék a falujukat a kihalástól

Vincze Miklós
Vincze Miklós

Kultúrák és cool túrák. 2016. 11. 10. 17:40

Az ötlet annyira sikeres volt, hogy azt mára már mások is átvették.

A Pireneusok lélegzetelállító hegyei és az Ebro-völgy olívavföldjei és végeláthatatlan szőlőhegyei közé szorult Aragónia Spanyolország egyik legszebb tartománya, melyet kis, elzárt falvak ezrei tesznek még festőibbé. Ezek egyike, az apró Plan a nyolcvanas évek derekán igen szorult helyzetbe került, hiszen a faluban

több, mint negyven egyedülálló férfi, de csak egyetlen hajadon élt,

és jó részük már semmiféle álmot nem dédelgetett egy szép házasságról, és belenyugodott, hogy magányosan fogja befejezni a földi pályafutását. Egyiküknek azonban eszébe jutott a klasszikus hollywoodi westernek egyike, a Westward the Women – amiben egy férfi hajadon nők egy csoportját csábítja egy magányos férfiakkal teli völgybe, remélve, hogy azok egymásra találnak majd, és családot alapítanak –, és úgy gondolta, hogy a történetet legfőbb ideje átültetni a gyakorlatba.

Újsághirdetést adtak tehát fel, melyben

20-40 év közti, a Pireneusok egyik falvában letelepedni kívánó, házassági szándékkal rendelkező nőket

kerestek. A hajmeresztőnek tűnő ötlet sikeréhez valószínűleg nem fűztek igazán sok reményt, de legnagyobb meglepetésükre rövid idő alatt harminchárom házasságot kötöttek a faluban, az pedig mára újjáéledt, és 336 lelkes kistelepüléssé változott – a példát pedig azóta már más spanyol falvak is átvették.

Fotók: Wikimedia Commons

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.