Nagyvilág

Kamera rögzítette a rendőrök halálos lövéseit

Erőszakos tüntetések robbantak ki San Diego környékén, miután rendőrök agyonlőttek egy fegyvertelen afrikai férfit. Most nyilvánossá tették a biztonsági kamerás felvételeket.

Nyilvánosságra hozta a San Diegó-i rendőrség azt a biztonsági kamerás felvételt, ami kedden készült azon a helyszínen, ahol a rendőrök agyonlőttek egy fekete férfit. Látható, ahogy két rendőr próbálja becserkészni Alfred Olangót az El Cajon nevű előváros bevásárlóközpontjának parkolójában – írja a BBC News.

A férfi bizonytalan léptekkel hátrál, de abból keveset látni, van-e nála fegyver.

A rendőrség állítja, a 38 éves férfi kiszámíthatatlanul viselkedett, édesanyja szerint azonban csak össze volt lelkileg zuhanva és segítségre lett volna szüksége. Mint kiderült, a férfi fegyvertelen volt és egy ugandai menekült. A rendőrség is elismerte, hogy egy elektromos cigarettát vett elő és mutogatott vele a rendőrökre.

A lelövése miatt erőszakos tüntetések törtek ki El Cajonban.

Egy másik felvétel, egy mobilos is készült a helyszínen, ezen hangok is hallhatók. Egy közelben tartózkodó nő kéri a rendőröket, hogy ne lőjenek majd legalább négy lövést és sikoltást hallani.

Jeff Davis El Cajon-i rendőrfőnök szerint az egyik rendőr lőfegyverrel, a másik sokkolóval lőtt a férfire, aki a helyszínen meghalt. Amúgy úgy tudni, az amerikai hatóságok a drog- és fegyverügyei miatt már ki akarták toloncolni a férfit az Egyesült Államokból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik