Nagyvilág

Feltételezett szélsőséges iszlamistáknál razziáztak Németországban

Több városban is házkutatást tartottak a hatóságok.

Házkutatásokat tartottak Németországban olyan személyeknél, akikről azt feltételezik, hogy szélsőséges iszlamisták.

Az észak-rajna-vesztfáliai rendőrség a súlyos államellenes bűncselekmények ügyében illetékes szövetségi legfőbb ügyészség utasítására razziázott Düsseldorfban, Duisburgban és Dortmundban. A rajtaütés három férfi ellen irányult, akikről azt feltételezik, hogy tavaly január, illetve tavaly július óta tagokat és támogatókat toboroztak az Iszlám Államnak. Egyiküket azzal is gyanúsítják, hogy anyagi és logisztikai segítséget nyújtott a terrorszervezetnek. A WDR értesülése szerint egy embert őrizetbe is vettek.

Szemtanúk beszámolója szerint Duisburgban egy török nevű utazási irodában is megjelentek a rendőrök. A Westdeutsche Allgemeine Zeitung úgy tudja, az iroda tulajdonosa muzulmán hitoktató tevékenységet is folytat, amely során radikális nézeteket terjeszt. Hatására radikalizálódott az a két fiatal, akik az idén áprilisban megtámadtak egy esseni szikh templomot.

Dortmundban is egy hitszónoknál tartottak házkutatást, a szalafista szubkultúra egyik központjaként számon tartott alsó-szászországi Hildesheimben pedig egy 2013 óta az alkotmányvédelmi hivatal megfigyelése alatt álló egyesület vezetőjének családtagjainál razziáztak. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik