Nagyvilág

Kiengedték a lecsukott rendőrt, mert kényelmetlennek találta a börtönt

Egy kaliforniai bíró eleget tett egy korrupció miatt egy évig tartó börtönbüntetésre ítélt rendőr kérésének, és engedélyezte, hogy hazatérhessen otthonába, mert rosszul érezte magát a rácsok mögött – jelentette a KSBW televízió híradója. A Monterey megyei bírónő, Julie Culver csütörtöki döntése, hogy Bobby Carrillo házi őrizetbe töltse le a büntetéséből hátralévő időt, meglepte és elszomorította az ügyészeket, akik szerint a börtönnek pont az lenne a lényege, hogy kellemetlen ott lenni.

Carrillo ügyvédje azzal érvelt, hogy védencének különösen kemény volt a börtön, mert rendőr volt. Elmondása szerint védence több mint tíz kilogrammot fogyott, mentális és fizikai egészségének rosszat tett a rácsok mögött élet és halálos fenyegetéseket kapott. A volt rendőrt egy kicsi, izolált cellában tartották, hogy megvédjék a többi elítélttől, akikkel nem nagyon találkozhatott.

Dean Flippo kerületi ügyész közölte, hogy nem értenek egyet a bíró döntésével. „Kétségtelen, hogy Carrillo kényelmetlenül érezzte magát elítéltkén, mert rendőr volt”, de csak azért nem lenne szabad kiengedni a börtönből, mert rendőr volt – közölte az ügyész. Flippo hozzátette: minden elítélt mondhatja, hogy kényelmetlen a börtön, és ez nem lehet elég indok a börtönbüntetés megváltoztatására.

Carrillót egy korrupciós botrány miatt ítélték egy évig tartó börtönbüntetésre. Az ügyészek két évig tartó börtönt javasoltak ellene az áprilisi ítélethozatal előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik