Nagyvilág

Leállította londoni ingatlanhitelezését egy bank

Egy szingapúri bank ideiglenesen felfüggesztette a londoni ingatlanok vásárlásához kínált hiteleit. Más ázsiai bankok is egymás után figyelmeztetik ügyfeleiket a lehetséges befektetési kockázatokra, a Brexit után.

A United Overseas Bank (UOB), Szingapúr harmadik legnagyobb pénzintézete csütörtökön közölte, hogy ideiglenesen leállították a londoni ingatlanvásárlási hitelkérelmek befogadását.

A bank szóvivője elmondta, hogy a brit uniós tagság megszűnésével kapcsolatos bizonytalanságok miatt gondoskodniuk kell arról, hogy ügyfeleik óvatosak legyenek londoni ingatlanberuházásaikkal.

Egy sor ázsiai bank közölte csütörtökön, hogy figyelmeztették ügyfeleiket a Brexit miatti kockázatokra, de továbbra is nyújtanak hitelt londoni ingatlanvásárlásokhoz. A DBS azt tanácsolja azoknak, akik londoni ingatlanvásárláson gondolkoznak, hogy

legyenek óvatosak, mielőtt döntenének. Londonban tavaly 1,3 millió ingatlantranzakciót hajtottak végre. Egy szokványos évben Londonban az új adásvételi szerződések 15 százalékában érintettek külföldiek, ez az arány brit főváros belső övezeteiben akár a 40 százalékot is elérheti.

(mti)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik