Nagyvilág

Nem sokat cicóztak: kirúgták a rasszista banki alkalmazottat

Ezért (is) hülyeség gyűlölködő bejegyzésekkel szennyezni a környezetet.

Rasszistának lenni nem menő, ráadásul nem is kifizetődő. Christine McMullen Lindgren ez utóbbit már nagyon jól tudja.

A Bank of America (már csak hajdani) munkatársa a Facebookon náciskodott, sikerült egy fajgyűlölő megnyilvánulásokban igen gazdag bejegyzéstt megalkotnia. Nem szívesen idéznénk a hölgy ámokfutását, de például szó szerint leírta a „kib*szott n*ggerek menjetek vissza Afrikába” kifejezést.

E sorokat látva rengetegen érdeklődtek a Bank of Americánál, hogy a pénzintézetnél mit gondolnak az ilyesfajta megnyilvánulásokról.

A válaszra nem kellett sokat várni:

a bank illetékesei Twitter-bejegyzésben jelezték, hogy tudomásukra jutott az „elfogadhatatlan” Facebook-poszt; amellyel kapcsolatban azonnali vizsgálatot indítottak, és az inkriminált sorokat közlő munkatárstól el is búcsúztak.

A Daily Dot cikkéből kiderül: a bank hivatalos közleménye után volt, aki azt javasolta, hogy nézzenek utána az eltávolított dolgozó korábbi ténykedésének, mert felmerül a gyanú, hogy McMullen Lindgren a fekete ügyfelekkel esetleg nem épp a szabályoknak megfelelően járhatott el.

A Bank számára azért is különösen kellemetlenek az ilyen esetek, mert korábban rengeteg rasszizmussal kapcsolatos vád érte a pénzintézetet – többek között az állásokra pályázó színes bőrű jelentkezők jogtalan visszautasítása, a fekete munkavállalók alacsonyabb beosztásba helyezése, valamint fekete és latino ingatlantulajdonosokkal szembeni diszkrimináció miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik