Külföld

Pokolgép robbant Bagdadban, sok a halott és a sebesült

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 04. 30. 11:41

Ismét egy gépkocsiba rejtették a pokolgépet.

A pokolgép Bagdad egyik, többségében síiták által lakott negyedében robbant, legkevesebb 24 ember meghalt, 39 pedig megsebesült. A hírügynökségek helyi rendőrségi forrásokra hivatkozó jelentései nem egyeznek abban, hogy hol történt pontosan a merénylet.

Az egyik változat szerint a robbantás célpontjai síita zarándokok voltak, akik éppen a város nyugati részében található Kadimíja szentélyhez igyekeztek, a másik verzió szerint viszont az iraki városrész egy másik – ugyancsak síita többségű – peremkerületében volt a detonáció egy szabadtéri állatpiacon.

A szombati merénylet elkövetését még egyetlen szervezet sem vállalta magára, de az ilyen akciók kitervelőjeként általában az Iszlám Állam jelentkezik. Néhány napon belül ez már a második véres akció. Hétfőn legkevesebb tizenegyen életüket vesztették és 39-en megsebesültek, miután gépkocsiba rejtett pokolgép robbant egy, szintén síita többségű kelet-bagdadi kerületben.  Február végén kettős merényletet követtek el az iraki főváros legnagyobb síita negyedében, Szadrváros területén, akkor legkevesebb hetvenen életüket vesztették, több mint százan megsebesültek.

 

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.