Nagyvilág

Hisztériajárvány miatt zártak le egy iskolát Malajziában

Nagyszabású sajtótájékoztató keretében szerették volna újranyitni az SMK Pengkalan Chepa 2 iskolát vasárnap, a malajziai Kelantan államban. Az intézményt csütörtök délután zárták le, miután több diákon és tanáron végigsöpört egy hétfőn kezdődő hisztériajárvány, amit állítólag paranormális jelenségek váltottak ki.

Összesen száz ember produkált hisztériás tüneteket, közülük sokan fekete kísérteteket, valamint a pontianak és pochong néven ismert szellemeket láttak. Az intézményt azért zárták le, hogy megakadályozzák a különös járvány terjedését.

Az iskolához bomohokat (maláj sámánokat) és ustazokat (muszlim bölcseket) hívtak, hogy segítsenek elűzni az épületet megszálló rossz szellemeket. Két órán át kántálták a Korán verseit, majd az iskola vezetésével, és a diákokkal közösen imádkoztak. Az erőfeszítések azonban semmit sem értek.

Az iskolát mégsem nyitották meg újra, az odasereglett riportereket és fotósokat pedig hazaküldték volna. Az engedetlen sajtómunkások persze megpróbáltak bejutni az épületbe, de egyiküknek sem sikerült. Később mind azt mondták, kísérteties üvöltözés, és sikoltozás hallatszott belülről.

Siti Hawa Mat, az iskola igazgatónője, és a körzet oktatásügyi prominensei vasárnap elérhetetlenek voltak.

(Star Times)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik