Nagyvilág

Napi remény: száz éve először emelkedett a tigrispopuláció száma

Maláj tigris (tigris)
Maláj tigris (tigris)

A BBC cikke szerint első alkalommal emelkedett a világ tiggrispopulációjának száma. A WWF és a Global Tiger Forum közös vizsgálatában 3890 tigrist vettek számba, ez ahhoz képest, hogy 2012-ben mindössze 3200 állat élt vadon, nagyon jó eredmény. Érdemes azonban figyelembe venni, hogy 1900-ban még 100 ezer vadon élő ezer tigrissel osztottuk meg a bolygót.

A szakértők a bíztató eredmények ellenére figyelmeztetnek: lehetséges, hogy a kedvezőbb adat a jobb adatgyűjtési technológiának köszönhető. A WWF az élővilág megőrzéséért felelős alelnöke, Ginette Hemley a BBC-nek arról beszélt, hogy a konkrét számok helyett fontosabb, hogy a szervezet is úgy érzékeli, hogy jó irányba mozdult a tigrisek ügye.

Marco Lambertini, a WWF nemzetközi igazgatója szerint a javuló tendencia azt mutatja, hogy a veszélyeztetett fajok és élőhelyeik megmenthetők, ha a kormányok, a helyi közösségek és a környezetvédők összefognak.A mérés eredményeit a múlt héten, Delhiben mutatták be, itt annak a 13 országnak a miniszterei találkoztak, amelyekben vadon is élnek tigrisek. Céljaik szerint 2022-re megduplázzák a ragadozók számát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik