Nagyvilág

Az apa ellen emeltek vádat, miután egy rendőr lelőtte a lányát

Emberölés vádjával indítottak eljárást csütörtökön egy 57 éves amerikai férfi ellen lánya halála miatt, akit egy közrendőr lövése ölt meg – jelentette a helyi sajtó. Az eset január 11-én történt, amikor Clark Steele közrendőr (constable) kilakoltatási végzést vitt ki Donald Meyernek, aki azonban egy puskát fogott rá. Steele ekkor elővette pisztolyát, és egyszer rálőtt a férfira. A golyó a karján találta el Meyert, majd átment rajta, és eltalálta a mögötte álló 12 éves lányát, aki a helyszínen belehalt sebesülésébe.

A helyi ügyész egy sajtótájékoztatón kijelentette, hogy „Meyer hanyag viselkedése” indította el azokat az eseményeket, amik végül Ciara Meyer tragikus halálához vezettek. Ha nem fogott volna egy töltött félautomata puskát az egyenruhás rendvédelmi dolgozóra, a kislány nem halt volna meg – jelentette ki Andrew Bender.

Az apa ellen nem szándékos emberölés vádjával indítottak eljárást. Közvetlenül az eset után már  súlyos testi sértés valamint hanyagságból elkövetett veszélyeztetés vádjával vették őrizetbe. A férfi ráadásul még illegális fegyverbirtoklással kapcsolatos vádakra is számíthat, mert elmegyógyintézeti kezelése miatt nem tarthatott volna legálisan fegyvert magánál.

A közrendőr ellen nem emeltek vádat, mert a hatóságok szerint önvédelemből lőtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik