Nagyvilág

Svájci minta Németországban: Bajorországban is elvehetik a menekültek pénzét

A menekülteknek nem csak Svájban, hanem Bajorországban és Baden-Württemberg szövetségi államban is le kell adniuk a magukkal hozott készpénzt – írja a német Focus hírportál a Bild című napilap csütörtöki cikke alapján. Joachim Herrmann, Bajorország belügyminisztere a napilapnak úgy nyilatkozott:

A bajorországi gyakorlat és a menekültstátuszt kérelmezők terhelésének szövetségi szabályozása gyakorlatilag azonos a svájci eljárással. A menekültstátuszt kérelmezőket érkezésük után átvizsgálják dokumentumokat, pénzt és értéktárgyakat keresve. A 750 eurót meghaladó készpénzt és értéktárgyakat biztonságba helyezik, ha személlyel szemben valamilyen követelés áll fenn vagy követelés várható.

Baden-Württembergben a rendőrök a 350 euró feletti készpénz vehetik el a menekültektől. A Bild cikke szerint 2015 decemberi adatok szerint  személyenként átlagosan négyszámjegyű összegről (euróban – a szerk.) van szó. Bajorország és Baden-Würtemmberg is arra ösztönözné a menekülteket, hogy először saját eszközeiket használják fel, csak ezután támaszkodjanak német segítségre.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik