Nagyvilág

A bordájuk is kilátszik az ostrom alatt élő gyerekeknek

A földi iszonyatot élik át nap mint nap Szíriában, ezt bizonyítja az alábbi videó is. A kormányerők által ostromolt egyik településre hónapok óta nem jutott be élelmiszer.

Nincs olyan nap, hogy ne jönne valamilyen anyag arról, milyen felfoghatatlan iszonyat közepette élnek azok, akik még Szíriában maradtak. Vagy a kormányerők, vagy az ellenzékiek, vagy a kurdok, vagy az Iszlám Állam, vagy az oroszok, vagy az amerikaiak lövik őket, miközben az alapellátás is akadozik, nincs víz, áram, fűtés az ostrom alá vett városokban.

Egy ilyen városról, Madajáról készített videós összeállítást az AJ+. Madaját a kormányerők ostromolják hónapok óta, az ostromzár miatt október óta nem járt semmilyen segély vagy ellátmány itt. Az emberek alultápláltak, a gyerekeknek még tejet sem tudnak biztosítani. Van olyan srác, aki bevallása szerint egy hete nem evett semmit, ami látszik is rajta, csont és bőr. Megrázó felvételek a szír pokolból:

Frissítés: a BBC azt írja, Madajával együtt több ostromolt és éhező településre is engedélyezte segélyszállítmányok bejutását a szír kormány – közölte az ENSZ.

Olvasói sztorik