Nagyvilág

Egy ötgyermekes anyát és egy 19 éves egyetemistát lőtt le a rendőr

A chicagói rendőröket egy családi viszályhoz riasztották.

A rendőröket egy erőszakba torkolló családi viszály miatt hívták ki még szombaton – hely idő szerint – kora reggel. A rendőrség vasárnapi közleménye szerint a kiérkező rendőrök “egy agresszív személlyel” kerültek szembe, majd az egyik rendőr a fegyverét használta. Az 55 éves női áldozatot, öt gyermek anyját, véletlenül találták el – tudatta a rendőrség, amely részvétét nyilvánította a hozzátartozóknak.

A fegyverét használó rendőrt harminc napra irodai munkára osztották be, amíg az esetet ki nem vizsgálják. A rendőrség nem közölte, hogy a rendőr fehér-e. Áldozata fekete volt. A 19 éves egyetemista rokonai azt mondták, hogy a fiú baseballütővel fenyegette apját, aki kihívta a rendőröket és megkérte az egy emelettel alattuk lakó nőt, hogy nyisson ajtót nekik. A rendőrök érkezésekor a fiú baseballütővel lement a lépcsőn. Ekkor érték a lövések őt és a nőt is.

Chicagóban az utóbbi hetekben több tüntetés is volt, miután közzétettek egy 2014-ben készült videót, amelyen látszik, hogy egy fehér rendőr lövéseket ad le egy 17 éves fekete fiúra. Az eset miatt lemondott a városi rendőrfőnök, de a tüntetők Rahm Emanuel polgármester távozását is követelik, az igazságügyi minisztérium pedig az ismétlődő emberi jogsértések gyanújával vizsgálódik a városi rendőrség ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik