Nagyvilág

Csöcsökért és muszlimok ellen tüntettek az ausztrálok

Színvonalas tüntetéseket tartottak Ausztráliában, ezt jól jelzi a felpofozott rendőrló és az előállított tíz garázda esete. Melbourne-ben összecsaptak az ellentüntetőkkel és a rendőrökkel is.

Se bacon! Se csöcsök! Se sör! Senki sem lesz boldog!

Ehhez hasonló veretes transzparensekkel ment neki Ausztrália egy része a muszlim közösségnek. Ugyanis a déltengeri államban tüntetéseket tartottak az iszlamizálódás ellen, na meg persze az idegengyűlölet ellen tiltakozók is utcára vonultak, lettek is összecsapások. Összesen tíz embert tartóztattak le, ebből Melbourne Melton negyedében csak hatot – írja a BBC.

Az egyik legbizarrabb mikrotörténet azé a 29 éves férfié lett, akit paprikaspray-vel fújtak le a rendőrök, mert megütötte az egyik lovukat. Melbourne mellett Queensland, Új-Dél-Wales és Dél-Ausztrália tagállamokban is tüntetések voltak. Sydney-ben, Adelaide-ben és Brisbane-ben egy 36, egy 48 és egy 64 éves férfit vittek be a jardra. Változó vádakkal illették őket az emlékmű megrongálásától a garázdaságig. A canberrai, perth-i és hobarti tüntetések békések maradtak.

Az egyik tüntető így indokolta a részvételét az egyik demonstráción: “Néhány ember rossz okokért lehet itt, és az igaz ok az, hogy biztosak legyünk benne, mindenki asszimilálódik és ausztrállá válik.” Hozzátette, nem akarja úgy érezni magát, mintha nem is az adott városban élni, mintha más emberek bajba sodornák. A szervező Reclaim Australia (Visszaköveteljük Ausztráliát) már több antiiszlám tüntetést tartott, az egyik júliusban szintén verekedéssé fajult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik