Nagyvilág

A szökésben lévő terrorista testvére: „inkább a börtönben látnám, mint a temetőben”

Mohamed Abdeslam üzent a szökésben lévő testvérének, adja fel magát. Salah-ról közben egyre több dolog derül ki, például az, hogy hasist szívott és melegbárokba járt.

Salah Abdeslamot egy hete üldözik, sikerült megszöknie a párizsi terrortámadás után és a belga óriásrazzia után sem sikerült megtalálni.

Az egyetlen ártatlan testvér, aki nem volt részese a párizsi attaknak, a a belga RTBF televízióban arra szólította fel szökésben lévő testvérét, hogy adja fel magát, inkább a börtönben látná őt, mint a temetőben. Salah-ról a hatóságok úgy sejtik, Németország felé tart. A harmadik Abdeslam-fivér, Brahim felrobbantotta magát a terrortámadásban.

Skype-olt, szerinte átverték

A szökésben lévő terrorista korábban állítólag felvette a kapcsolatot a barátaival Brüsszelből, Skype-on üzent nekik, arra kérte őket, segítsék őt visszajuttatni Szíriába Európából.

Az üzenetváltást Mohamed is megerősítette, de Salah barátai állítják, a terrorista azt hajtogatta, megvezették őt, átverték és egyébként is csak mellékszereplő volt a terrortámadásban.

Salah korábban a belga tömegközlekedési vállaltnál dolgozott szerelőként és biztonsági őrként, nagyjából egy éve rúgták ki, mert nem voltak megelégedve a munkájával.

Melegbárok, hasis

A kirúgása után sokáig segélyből élt, kábítószerrel kereskedett és maga is fogyasztó volt. Barátai szerint a párizsi terrortámadás előtt nem sokkal házibulit tartott, ahol rengeteg hasis volt. Rendszeres vendége volt egy brüsszeli melegbárnak is, a Sunday Times szerint itt ivott, szívott és idősebb férfiakkal töltötte az időt.

Mások szerint rengeteget Play Sation-özött, testvére molenbeeki bárjában, amit a hatóságok nemrég zárattak be.

(Politico, Sunday Times, ABC News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik